Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Σωτήρια απόφαση για τα δέντρα στην Πυλαία

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια απόφαση για τα δέντρα στην Πυλαία

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σταμάτησε, έστω και προσωρινά, την υλοτόμηση για την κατασκευή του Fly Over μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή των κατοίκων της περιοχής.
Φρένο στην υλοτόμηση 19.100 τ.μ. για το Fly Over στα Κωνσταντινουπολίτικα βάζει το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Χθες, με απόφαση προσωρινής διαταγής το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατοίκων μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα εξωφρενικά ακούστηκαν κατά τη δίωρη διαδικασία ακρόασης, όπου Ελληνικό Δημόσιο, υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασαρχείο και η κοινοπραξία Αβαξ/Μυτιληναίος ισχυρίστηκαν ότι οι κάτοικοι δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητούν την ακύρωση υλοτόμησης των δέντρων και το κράτος ενεργεί με γνώμονα «το δικό τους καλό»! Για ποιους τα είπαν αυτά; Γι’ αυτούς που τα φύτευαν 30 χρόνια τώρα και τα έσωσαν με προσωπικές μάχες από τη μεγάλη πυρκαγιά του ’97!

Την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο έκανε ο Συνοικισμός Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης διά του δικηγόρου τους, Αλέξανδρου Αδαμίδη.

Αξιοσημείωτο: Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη απουσίαζε αλλά κατέθεσε τελικά υπόμνημα στο δικαστήριο.

Είχε προηγηθεί μαζική κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής όταν εργάτες με μηχανήματα υλοτόμησης εμφανίστηκαν πριν από μερικές ημέρες για να αρχίσουν το κόψιμο των δέντρων, προφανώς ποντάροντας στο γεγονός ότι καλοκαιριάτικα τα αντανακλαστικά τους θα είχαν πέσει σε ραστώνη….

Το πράγμα όμως δεν πήγε σύμφωνα με τα σχέδια, διότι οι κάτοικοι του ιστορικού συνοικισμού βρέθηκαν στον δρόμο, οπότε άρον άρον αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ ενώ εμφανίστηκε στο σημείο και ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος επικοινώνησε –σύμφωνα με τους παρόντες- με τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο και αποφασίστηκε η αποχώρηση συνεργείων και αστυνομικών.

Εχει ενδιαφέρον ότι οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν για την κοπή των δέντρων την περασμένη εβδομάδα από ενημερωτικό έγγραφο του δήμου -οπότε και κινήθηκαν αμέσως δικαστικά-, καθώς μέχρι τότε γνώριζαν ότι ο δρόμος θα κατασκευαζόταν από την απέναντι πλευρά του περιφερειακού. Ο δήμαρχος ουσιαστικά πρόλαβε τα χειρότερα γιατί ποιος ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη αν κρινόταν ότι τα ΜΑΤ θα… έλυναν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα