Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα η μητέρα που αντιδρούσε στα self test

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα η μητέρα που αντιδρούσε στα self test

Σήμερα, στις 11.00 το πρωί, αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης η μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα self test για τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως εχθές το απόγευμα, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου η μητέρα του μαθητή,  η οποία φέρεται μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο να προέτρεπε μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελια Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με την διάδοση fake news που αναφέρονται με τα self test.Η έρευνα αφορά διαδικτυακά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οδηγείται σε “δομή covid”. Η διακίνηση τέτοιου είδους πληροφοριών κινητοποίησε άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που προχώρησε στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα