Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για 8 πλημμελήματα στους δύο «παρκουρίστες»

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για 8 πλημμελήματα στους δύο «παρκουρίστες»

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δύο 21χρονοι που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, με κινηματογραφικό τρόπο, μετά από φωτιά που φέρεται να έβαλαν σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο νεαροί πέρασαν το πρωί της Τρίτης το “κατώφλι” του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, συνοδεία των δικηγόρων τους και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για: εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από κοινού, με κίνδυνο για ξένα πράγματα, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση λόγω και έργω, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων

Οι δύο νεαροί αναμένεται να ζητήσουν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό φέρεται πως έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν οι δύο νεαροί ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να κάνουν γκράφιτι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο με φωτιά, με αποτέλεσμα να “λαμπαδιάσουν” τα δύο καταστήματα, ενώ, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία, πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν. Μετά από καταδίωξη στις ταράτσες κτιρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης, οι δύο 21χρονοι συνελήφθησαν σε… ζωντανή μετάδοση.

Οι εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr από το εσωτερικό των δύο επιχειρήσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες μαρτυρούν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προϊόντα έχουν γίνει στάχτη από τις φλόγες που έφτασαν έως το ταβάνι των καταστημάτων επισκευής κινητών τηλεφώνων, ήταν αυτό που συνάντησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ιδιοκτήτες.

“Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα”, τόνισε στο protothema.gr ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο καταστηματάρχες που το πρωί της Δευτέρας είδαν τις επιχειρήσεις τους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να γίνονται στάχτη.

“Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Από ένα περιστατικό που έγινε από δύο άτομα που ήταν κουκουλοφόροι και χρησιμοποίησαν, απ’ ό,τι προέκυψε, μία μέθοδο γκράφιτι με φωτιά, ένα πανί στο οποίο είχαν βάλει φωτιά έπεσε κάτω και την μετέδωσε σε άλλα υλικά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με ανυπολόγιστες ζημιές”, ανέφερε ο δικηγόρος των ιδιοκτητών, Ιωάννης Ανύσιος.

“Οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο την υλική καταστροφή η οποία είναι μεγάλη, αλλά έχουν υποστεί και τεράστια ηθική βλάβη και η θλίψη τους φαίνεται στα πρόσωπά τους”, σημείωσε.

protothema

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα