Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο Ιπποκράτειο (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο Ιπποκράτειο (Βίντεο)

Ομάδα αντιεξουσιαστών την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από την πτέρυγα  περιστατικών Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ”την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, μαζί με συντρόφους/ ισσες, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από την πτέρυγα διαλογής περιστατικών Covid-19 και δίπλα στα αντίσκηνα όπου πραγματοποιούνται τα διαγνωστικά τεστ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο. Κρεμάστηκε πανό σε σημείο όπου έχουν οπτική επαφή οι ασθενείς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα”.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, μαζί με συντρόφους/ ισσες, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από την πτέρυγα διαλογής περιστατικών Covid-19 και δίπλα στα αντίσκηνα όπου πραγματοποιούνται τα διαγνωστικά τεστ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο. Κρεμάστηκε πανό σε σημείο όπου έχουν οπτική επαφή οι ασθενείς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Το σύστημα υγείας, ότι κι αν ισχυρίζονται τα ΜΜΕ, καταρρέει μέρα με τη μέρα, εκατοντάδες ασθενείς αφήνονται να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, τακτικά χειρουργεία και κλινικές έχουν κλείσει και ασθενείς με άλλες παθήσεις σπρώχνονται σε ιδιωτικές κλινικές ή στο θάνατο, οι υγειονομικοί δουλεύουν χωρίς δικαίωμα σε άδεια, χωρίς εξοπλισμό και σε εξαντλητικούς ρυθμούς μέσα σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία δε δόθηκε ποτέ, ενώ ακόμα περιμένουν την ένταξη του κλάδου στα βαρέα επαγγέλματα.

Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η πάλη για την υπεράσπιση ενός δημόσιου και ποιοτικού συστήματος υγείας για όλες και όλους, αποτελούν κομμάτια του παζλ των αγώνων που πρέπει άμεσα να δώσει η τάξη μας, η νεολαία, ο οργανωμένος λαός.

Αγώνων που είτε αφορούν την υγεία και την παιδεία, είτε την εργασία και την ελευθερία μας, οφείλουν να δοθούν άμεσα, με ενότητα, με σχέδιο, με θάρρος, αν θέλουμε να βγούμε ζωντανοί από την αρένα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της βαθιά ταξικής και κατασταλτικής διαχείρισης της πανδημίας.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα