Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ο δήμοι που ετοιμάζουν «στόλο» για να αντιμετωπίσουν τον χιονιά που...

Θεσσαλονίκη: Ο δήμοι που ετοιμάζουν «στόλο» για να αντιμετωπίσουν τον χιονιά που έρχεται

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες ώρες, με όλους τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για τα φαινόμενα.Έτσι από το «μικρό καλοκαίρι» το προηγούμενων ημερών θα περάσουμε απότομα στον χιονιά.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι ο χιονιάς που έρχεται τις επόμενες ώρες ίσως μας θυμίσει αυτόν του 2002.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, φαίνεται να έχουμε σχεδόν σίγουρες τις χιονοπτώσεις και εντός της Θεσσαλονίκης, για το βράδυ της Πέμπτης. Οι περιοχές, όπως Ασβεστοχώρι, Σοχός, Πανόραμα, Χορτιάτης και άλλες είναι πιθανόν να δούνε χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα. Το φαινόμενο των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής πρόγνωση, θα είναι πρόσκαιρο.

Πόσο έτοιμοι είναι οι δήμοι που φαίνεται ότι θα τους επισκεφτεί ο χιονιάς;

Δήμος Πυλάιας-Χορτιάτη  – «Εμείς έρθει δεν έρθει το χιόνι είμαστε προετοιμασμένοι»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης κ. Καρτάλης Γιάννης αναφέρει για τον επικείμενο χιονιά.

«  Έχουμε σε ετοιμότητα 21 εκχιονιστικά μηχανήματα από Πυλαία μέχρι Χορτιάτη. Έχουμε διαθέσιμο περίπου 2.000 τόνους αλάτι  και έχει βγει και το πρόγραμμα ετοιμότητας  της υπηρεσίας ώστε ανάλογα με τις ανάγκες της χιονόπτωσης που θα προκύψουν να είναι ο δήμος προετοιμασμένος»

Δήμος Λαγκαδά – «Ας έρθει ο χιονιάς,είμαστε έτοιμοι»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  κ. Δοϊρανλής Πέτρος δηλώνει για την ετοιμότητα του μηχανισμού.

«Θα έχουμε 4 οχήματα που θα ρίχνουν αλάτι και θα καθαρίζουν τους δρόμους μέσα στα χωριά μας. Έχουμε 3 γκρέιντερ στις ενότητες όταν χρειαστούνε,  1 στην πρώην ενότητα Σοχού  , στην πρώην ενότητα Λαχανά-Ξυλούπολης και  1 στον Λαγκαδα. Έχουμε τοποθετήσει αλάτι σε όλες τις πρώην περιφέρειες Σοχού, Ζαγκλιβερίου, Όσσας κ.λ. ώστε να γίνεται άμεσα ο ανεφοδιασμός. Επίσης έχουμε τα μικρά αυτοκίνητα που με ευέλικτο τρόπο μπορούν εύκολα να επιχειρούν σε κλειστούς δρόμους. Από αύριο τα αυτοκίνητα μας θα κυκλοφορούν στις πρώην ενότητες  για να προλάβουμε πριν ακόμη στρωθεί το χιόνι να ρίξουμε αλάτι»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα