Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Οι γονείς της 3χρονης ζητούν συνάντηση με τον Πλεύρη - «Η...

Θεσσαλονίκη: Οι γονείς της 3χρονης ζητούν συνάντηση με τον Πλεύρη – «Η οικογένεια έβαλε “μέσο” για να τη φροντίσουν»

Αίτημα για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, απέστειλαν οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού που «έσβησε» το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από δώδεκα ημέρες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου» και χωρίς ποτέ να υπάρξει ιατρική διάγνωση.Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, σκοπός της συνάντησης που ζήτησαν οι γονείς, είναι να παραθέσουν στοιχεία στον Υπουργό σχετικά με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και με τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού τους που έφυγε από τη ζωή χωρίς ακόμα να γνωρίζουν την αιτία.

Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια κατέθεσε δεύτερη αίτηση στο αστυνομικό τμήμα, “με την οποία ζητάμε να πληροφορηθούμε το επίδικο χρονικό διάστημα νοσηλείας, πόσοι ειδικευόμενοι και πόσοι ειδικοί υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Επίσης, πόσα παιδιά υπήρχαν στο παιδιατρικό τμήμα, όχι ποια άλλα πόσα παιδιά, διότι, σύμφωνα με πληροφορία της μητέρας, νοσηλεύονταν επτά παιδιά ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ήταν 40”, ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Κατάθεση στοιχείων και αποδεικτικά SMS – Οι γονείς έβαλαν… μέσο για να φροντίσουν το παιδί τους

Ο ίδιος επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει στοιχεία τα οποία του παρέδωσαν οι γονείς και έχουν σχέση με εξετάσεις που έγιναν από τους γιατρούς, με τις συνθήκες νοσηλείας του τριχνονου κοριτσιού αλλά και με μηνύματα που έχουν στα κινητά τους τηλέφωνά, τα οποία αναμένεται να δώσουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση, όπως είπε.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και επιβεβαιώνει, μάλιστα, ο κ. Διαλυνάς, είναι ότι οι γονείς υποστηρίζουν πως αναγκάστηκαν να βάλουν… μέσο προκειμένου το παιδί τους να έχει καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και αντιμετώπισης το διάστημα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. “Έγινε για ευνόητους λόγους και εν μέρει έπιασε”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δεν έχει παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος

«Δεκαεπτά ημέρες μετά την νοσηλεία και επτά ημέρες μετά τον θάνατο, ο ιατρικός φάκελος του παιδιού δεν έχει παραδοθεί στην ιατροδικαστή η οποία διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή και ζήτησε το ελάχιστον ένα ενημερωτικό σημείωμα προκειμένου να έχει μια εικόνα. Δεν έχει παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές και δεν έχει παραδοθεί ούτε σε εμάς», τόνισε ο κ. Διαλυνάς, υπογραμμίζοντας ότι “από την πλευρά του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δεν έχει γίνει ούτε μια δήλωση για να πουν ποια ήταν η διάγνωσή τους, σωστή η λάθος. Σε τι διάγνωση είχαν καταλήξει και για ποια διάγνωση δίναν τη θεραπεία που έδιναν η οποία επιδείνωσε το παιδί».

Το παιδί λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki, λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Σημειώνεται ότι, όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης στο protothema.gr, η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, ο ιατρικός φάκελος της μικρής Κατερίνας που δεν έχει παραδοθεί ακόμα, είναι απαραίτητος προκειμένου να πέσει “φως” στον μυστήριο θάνατο του παιδιού.

«Από το πολύ σύντομο ιστορικό που έχουμε πάρει από την οικογένεια, φαίνονται τα συμπτώματα που ήδη γνωρίζουν όλοι, με πόνους στις αρθρώσεις, πόδι – χέρι, χαμηλός πυρετός, ένα εξάνθημα στην πορεία και μετά μια επιδείνωση», ανέφερε η κυρία Αποστολίδου, τονίζοντας ότι το παιδί μέχρι να πάει στο νοσοκομείο ήταν υγιέστατο.

Αυτό που, όπως είπε, θα βοηθήσει ιδιαίτερα, είναι να φτάσει ο ιατρικός φάκελος από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς θα υπάρχει εικόνα για τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί κατά τη διάρκεια των 12 ημερών που νοσηλεύτηκε.

«Το παιδί έφυγε χωρίς να διαγνωστεί τι έχει, ωστόσο δεν γνωρίζω τι είχαν κάνει οι γιατροί. Από την μητέρα ξέρω ότι λάμβανε αγωγή για τη νόσο Kawasaki. Ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση. Επίσης, ξέρω ότι έγινε μια οστεομυελική βιοψία και αποκλείστηκε για κακοήθεια. Αυτό γίνεται κυρίως για λευχαιμία, αποκλείστηκε και ήταν αρνητική. Επιπλέον, έγινε αξονική προς το τέλος της νοσηλείας, χωρίς να γνωρίζω τι έδειξε», ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η αγωγή που λάμβανε η τρίχρονη να προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, η κυρία Αποστολίδου ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε αν σχετίζεται, ποτέ πήρε την αγωγή, ποτέ είχε την επιδείνωση και δεν έχουμε τα χρονικά πλαίσια».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα