Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου για σωρό ογκωδών απορριμμάτων στην οδό Μπότσαρη...

Θεσσαλονίκη: Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου για σωρό ογκωδών απορριμμάτων στην οδό Μπότσαρη (ΦΩΤΟ)

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος ασυνείδητου πολίτη που πέταξε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης τα απομεινάρια μιας παλιάς βιοτεχνίας θα καταθέσει αύριο, Τρίτη, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Περίοικοι της οδού Μπότσαρη αντίκρισαν το πεζοδρόμιό τους καλυμμένο από διαφόρων ειδών ογκώδη αντικείμενα. Κούκλες καταστημάτων, ράφια, γραφεία και διάφορα άλλα έπιπλα είχαν γεμίσει το χώρο, ενώ οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν από διαμαρτυρόμενους κατοίκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες εικόνες προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου, που έσπευσαν το απόγευμα της Κυριακής στο σημείο για να εντοπιστεί ο υπαίτιος. Με τη συνεργασία των γειτόνων βρέθηκε πως ιδιοκτήτης αποθήκης βιοτεχνίας άδειασε τον ισόγειο χώρο σε οικοδομή για να προχωρήσει στην πώλησή του.

Από τη δημοτική αρχή, πέρα από την επιβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 500 ευρώ στον παραβάτη, ζητήθηκε η παρουσία της ΕΛΑΣ στο σημείο για την καταγραφή του συμβάντος ώστε στη συνέχεια με εντολή του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη, να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

«Την Τρίτη κατατίθεται η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών. Συνεχίζεται η έρευνα. Στόχος μας είναι να συμμορφωθούν ορισμένοι που λειτουργούν ασυνείδητα και προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Τσιαπακίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, επανέλαβε πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η αύξηση του προστίμου για ρίψη ογκωδών από 500 σε 3.000 ευρώ, τονίζοντας πως «τα ογκώδη παραμένουν το νούμερο ένα πρόβλημα» και ο δήμος προσπαθεί να το αντιμετωπίσει.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα