Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Με πληρότητα που αγγίζει το 100 % στις ΜΕΘ ξεκινούν τις...

Θεσσαλονίκη: Με πληρότητα που αγγίζει το 100 % στις ΜΕΘ ξεκινούν τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία (Βίντεο)

Έντεκα  νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα Σάββατο, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Η αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας είναι αργή, ενώ ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και ο αριθμός των θανάτων.

Η πληρότητα στα κρεβάτια των ΜΕΘ, βρίσκεται σε ποσοστό 91% σε Αττική κ Θεσσαλονίκη και 86% στην υπόλοιπη επικράτεια. Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η εφημερία έκλεισε με τις ΜΕΘ γεμάτες στο 100% και με 28 νέες εισαγωγές περιστατικών covid-19. Στον Άγιο Παύλο, έγιναν 8 εισαγωγές, ενώ η εφημερία του Ιπποκρατείου ξεκίνησε στις 8 το πρωί με 4 κενές κλίνες ΜΕΘ.


Στην Κοζάνη, όπου από τη Δευτέρα 19 Απριλίου επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, η επιδημιολογική εικόνα δείχνει σημάδια βελτίωσης, εκτός από την Πτολεμαΐδα.

Διστακτική παραμένει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναφορικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα. Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που εξετάζουν θετικά την περίπτωση να γίνονται οι μετακινήσεις, αφού προηγηθεί το self test.
Την ίδια ώρα, έκκληση στα μέλη της να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, απηύθυνε η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος. Ήδη τέσσερις πνευμονολόγοι, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ και αναμένεται να  υπογράψουν συμβάσεις έως τις 30 Ιουνίου, με δυνατότητα παράτασης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα