Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη – Πλήθος κόσμου...

Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη – Πλήθος κόσμου στην παραλία (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά τις 11 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την γιορτή των Θεοφανείων.

Πλήθος πιστών βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σημείο για να γιορτάσει την σημαντικότερα εορτή του Χριστιανισμού.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Thes.gr, η παραλιακή έχει γεμίσει από μικρούς και μεγάλους που περίμεναν υπομονετικά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού.

Στη θάλασσα έπεσαν περισσότερα από 30 άτομα, ωστόσο αυτός που κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό είναι ο 20χρονος Στέργιος Παγωνίδης, φοιτητής του ΑΠΘ στο Τμήμα Μαθηματικών.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού ελευθερώθηκαν περιστέρια από Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη και από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Αφού ολοκληρώθηκε ο ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια παραλία κόσμοςΘεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια παραλία κόσμος ΘερμαϊκόςΘεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια παραλία κόσμος

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια παραλία κόσμος

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια παραλία κόσμος

Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Παρόντες μεταξύ άλλων είναι: ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, η αντιπεφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης υγείας, Μελίνα Δερμετζοπούλου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια Ιερά Λιτανεία

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια Ιερά Λιτανεία

Θεσσαλονίκη Θεοφάνεια Θεοφάνια Ιερά Λιτανεία

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα