Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Μάστιγα η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον Τρίλοφο

Θεσσαλονίκη: Μάστιγα η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον Τρίλοφο

Η στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης αποτελεί μάστιγα για τους πεζούς, οι οποίοι στην κυριολεξία χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, καταγγέλει κάτοικος της περιοχής.

Όσοι πεζοί θέλουν να περάσουν από την 26η Οκτωβρίου πρέπει να βγουν μέσα στο δρόμο και να κινδυνέψουν από τα διερχόμενα τετράτροχα, προσπαθώντας να αποφύγουν τα σταθμευμένα επί του πεζοδρομίου.

Ο κάτοικος του Τριλόφου Θεσσαλονίκης μάλιστα καταγγέλει ότι η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη καθώς τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο είναι τα ίδια και στις ίδιες θέσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία του απεγνωσμένου κατοίκου:

“Προσπαθώντας με τα πόδια να φτάσω στο ταχυδρομικό κατάστημα του Τριλόφου, μέσω της 26ης Οκτωβρίου, δε συνάντησα ούτε μισό μέτρο πεζοδρομίου ελεύθερο. Παντού υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο δρόμο τον χρησιμοποιούνε αρκετοί άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιώς μικρά παιδια που πηγαίνουν στο χώρο του γηπέδου για να παίξουν, ή το γνωστό κατάστημα ψιλικών.

    Η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη, τα αυτοκίνητα είναι τα ίδια, στις ίδιες θέσεις, και είναι και σκεπασμένα για το ήλιο πολλες φορές.
    Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης. Πολλοί όμως, έχουν οικιοποιηθεί δημόσιο χώρο, και μάλιστα το πεζοδρόμιο, ενώ οι αυλές τους (δηλαδή οι δικές τους θέσεις πάρκινγκ) είναι άδειες, ή έχουν τραπεζάκια, γλαστρες, ..
    Δε χρειάζεται να πω πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που συμβαίνει, ενώ έχουν γίνει και αρκετές ζημιές, ακόμα και αυτοσχέδιες ράμπες, στα πεζοδρόμια. Επίσης, είναι σημαντικό ο δημόσιος χώρος να παραμένει δημόσιος για όλους. Είναι κρίμα η κατάληψη για μία πινακίδα ενός καταστήματος ή ένα τραπεζάκι να τιμωρείται αυστηρά, ενώ το να θέτεις σε κίνδυνο τους πεζούς να είναι ελεύθερο. Είναι κρίμα όποιος επιλέγει να περπατήσει μέχρι ένα κοντινό προορισμό και να μην επιβαρύνει τους άλλους να κινδυνεύει.”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα