Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κατηγορούμενοι για το φόνο της 41χρονης εγκύου – Ο ένας ρίχνει...

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενοι για το φόνο της 41χρονης εγκύου – Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον

Σε κλίμα οδύνης είπαν χθες το τελευταίο αντίο στην 41χρονη Γεωργία, που δολοφονήθηκε την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη, οι αγαπημένοι της άνθρωποι. Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της. Την ίδια ώρα οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται.

Στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, φαίνεται ο σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του να κουβαλούν ένα μεγάλο χαρτόκουτο. Το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας δείχνει τους δύο άντρες να μεταφέρουν ένα βαρύ φορτίο τα ξημερώματα,2 Ιανουαρίου λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου. Σύμφωνα με την ομολογία του 34χρονου, μέσα βρίσκεται το πτώμα της άτυχης κοπέλας.

«Υπάρχουν από την έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού, πάνω από 70 φωτογραφίες που δείχνουν καρέ-καρέ πώς ο ίδιος με τη μαεστρία, πάει και ξεφορτώνεται το πτώμα, πως παίρνει αντίστοιχη κούτα, χάρτινη και πάει στο σπίτι και πως μαζί εν τέλει ξεφορτώνονται το πτώμα. Ο 34χρονος πήγε αυτοβούλως και κατέθεσε όλη την αλήθειά του. Όσα έχει πει ισχύουν», ανέφερε ο Γιώργος Παρηγόρης, συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου.

Την ίδια ώρα οι δύο άντρες συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για την δολοφονία, με τον 39χρονο να αρνείται κάθε κατηγορία και τον 34χρονο φίλο του, να υποδεικνύει τον πρώτο ως τον δράστη του στυγερού εγκλήματος.

«Ο σύντροφός της έσβησε τα φώτα και ενώ την κρατούσα της έδεσε τα χέρια με χειροπέδες. Μετά έδεσε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας. Ζαλίστηκε και έπεσε στο πάτωμα. Είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τότε αυτός πήγε στην κουζίνα και έκανε με κραυγές σαν να τον χτυπάνε, για να δείξει ότι γίνεται ληστεία. Μετά πήρε το μαχαίρι από τα χέρια μου, με σκούντηξε και μου έκανε νόημα να φύγω», ανέφερε στην απολογία του ο 34χρονος.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το βαρύ ποινικό παρελθόν του 39χρονου. Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία τουλάχιστον σε τέσσερα δικαστήρια είναι στους αμέσως επόμενους μήνες ο σύντροφος της άτυχης 41χρονης. Μηνύτριες είναι τόσο η πρώην σύζυγος του όσο και η αδερφή του, για την κακοποίηση των οποίων επιπλέον έχει καταδικαστεί πολλές φορές.

Το πρωί ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 41χρονης Γεωργίας, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί σε απόκρημνη δασική περιοχή. Συγγενείς και φίλοι, κρατώντας λευκά λουλούδια, έφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Νέα Κρήνη για να πούνε το τελευταίο αντίο. «Μαμά Σ’ αγαπώ πολύ, είσαι πλέον ο άγγελος μου» γράφει πάνω στο στεφάνι που της άφησε η 13χρονη κόρη της. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και ο αδερφός της.

«Είμαστε πολύ θλιμμένοι και ως κοινωνία και ως εκκλησία για αυτό το θλιβερό περιστατικό, το δυστύχημα, τον φόνο, δύο ανθρώπων, ενός αθώου εμβρύου που βρισκόταν στην κοιλιά της μάνας του και μίας ζωής που έφυγε τόσο άδικα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και ΚαλαμαριάςΙουστίνος.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα