Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητή μαιευτικής (Bίντεο)

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητή μαιευτικής (Bίντεο)

Ένας κύκλος σιωπής δεκαετιών σπάει. Μετά την πράξη θάρρους της Σοφίας Μπεκατώρου, δεκάδες φοιτήτριες καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Οι καταγγελίες για την δράση του καθηγητή γυναικολογίας του ΤΕΙ Μαιευτικής δεν έχουν τέλος. Μια ακόμη φοιτήτρια μιλά στο MEGA. Η μαρτυρία της κόβει την ανάσα. Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή». Παρότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης εδώ και 5 χρόνια, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Την αρχή έκανε μία φοιτήτρια της γεωλογίας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σχολή της για να μην υποκύψει στις ορέξεις του καθηγητή, ο ίδιος ωστόσο, με συνέντευξή του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος το 2004, 20 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, αποκαλύπτει πως ο συνταξιούχος καθηγητής είχε παρενοχλήσει και την τότε κοπέλα του.

Δεκάδες νέες καταγγελίες και από φοιτήτριες φιλοσοφικής στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι φοιτήτριες θα κληθούν να καταθέσουν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα