Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κάμερες στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Θεσσαλονίκη: Κάμερες στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης με 22 κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εγκαταστήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά τις αντιρρήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Σε δηλώσεις τους το πρωί της Πέμπτης έξω από το νοσοκομείο “Γεννηματάς” αναφέρουν πως η διοίκηση προχώρησε σε τοποθέτηση καμερών ακόμη και σε σημεία που διέρχονται ασθενείς και συνοδοί παραβιάζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα και επισημαίνουν πως οι κάμερες επιτρέπονται στις πύλες εισόδου και στο μηχανοστασιο για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς, στο φαρμακείο ή σε σημεία όπου φυλάσσονται χρήματα και υπάρχουν ταμεία.

Πέτρος Κετικίδης οργανωτικός γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του ΔΣ Γεννηματάς
“Η σημερινή αντίδραση των εργαζομενων σχετίζεται με την αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης να τοποθετήσει 22 κάμερες με καταγραφικό πολλές εξ αυτών εντός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου” αναφέρει ο κ.Κετικίδης.

“Είχαμε συνάντηση με τη διοίκηση, με πρωτοβουλία των ίδιων χωρίς όμως να συνεννοηθούν πρώτα με το σωματείο των εργαζομενων. Προχώρησαν αυθαίρετα στην προμήθεια και τοποθέτηση των καμερών χωρίς ακόμη να έχουν μπει σε λειτουργία. Τους εξηγήσαμε πως απαγορεύεται εντός του νοσοκομείου. Ρωτήσαμε αν έχουν πάρει άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υγείας. Μας είπαν πως δεν την είχαν λάβει και πως θα τη ζητούσαν εκείνη τη μέρα. Τους ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό απαγορεύεται και πως δεν δεχόμαστε την καταγραφή των υπαλλήλων, των ασθενών και των συνοδών μέσα στο νοσοκομείο.

Κάμερες επιτρέπονται περιμετρικά στις πύλες του νοσοκομείου, στο φαρμακείο εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος φύλαξης, στο ταμείο εφόσον υπάρχουν χρήματα και στο μηχανοστάσιο για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς και στο παρελθόν, στις πύλες του νοσοκομείου όταν είχαμε εταιρίες φύλαξης. Εκεί δεν είχαμε πρόβλημα να μπουν κάμερες. Όχι όμως μπροστά στο κυλικείο, μπροστά στο ΤΕΠ και άλλα σημεία” ανέφερε.

Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
“Οι κάμερες παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και του προσωπικού. Το πρόβλημα της βίας στα νοσοκομεία δε λύνεται με κάμερες. Αρκετές φορές αν όχι όλες συλλαμβάνονται από την αστυνομία όσοι προκαλούν βία στα νοσοκομεία, πηγαίνουν στα τμήματα αλλά επειδή κανεις δεν υποβάλει μήνυση δεν υπάρχει κάποια συνέχεια. Θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να υποβάλουν μηνυτήριες αναφορές γιατί οι συνάδελφοι που δέχονται επιθέσεις δεν θέλουν να στοχοποιηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Θα πρέπει επίσης να αυξηθεί η φύλαξη στα ιδρύματα με προσωπικό και η αστυνομία να κάνει συχνές περιπολίες. Είχαμε μέχρι και περιστατικά με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς συναδέλφων”.

Πηγή: rthess.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα