Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Η πόλη του καφέ, χάνει τον τίτλο της λόγω ... ακρίβειας...

Θεσσαλονίκη: Η πόλη του καφέ, χάνει τον τίτλο της λόγω … ακρίβειας (Βίντεο)

Καφές. Το ρόφημα που έχει ταυτιστεί όσο κανένα άλλο με την Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της, τείνει να γίνει είδος… πολυτελείας.
Όχι γιατί οι κάτοικοι της ανακάλυψαν ξαφνικά κάποια άλλη καθημερινή απόλαυση, αλλά γιατί η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα, ενώ η οικονομική στενότητα και η πρωτόγνωρη ακρίβεια, αναγκάζει ακόμα και τους φανατικούς του καφέ, αν όχι να το κόψουν, να το περιορίσουν σημαντικά!

Η… καφεδούπολη Θεσσαλονίκη, πλέον έχει χάσει τον τίτλο της.
Τα καφέ της πόλης γεμίζουν πλέον μόνο τις Κυριακές, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας οι ιδιοκτήτες τους μετράνε όπως λένε, άδεια τραπέζια και οικονομικές απώλειες. Ο φρέντο κι ο φραπέ σερβίρονται από 3,00 έως και 3,5 ευρώ σε ένα καλό καφέ, ενώ ανάλογη είναι η αύξηση και στο πακέτο. Κεντρικά καταστήματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό χρειαζόσουν έναν καλό γνωστό για να βρεις τραπέζι σπάνια γεμίζουν, ενώ τα συνοικιακά μαγαζιά που ξόδευαν τόνους καφέ τον μήνα μόλις που καταφέρνουν να συντηρούνται. Η μείωση της κατανάλωσης δεν αφορά μόνο το προϊόν στο τραπέζι, αλλά και στο πακέτο, αφού οι καταναλωτές, λόγω της ακρίβειας έχουν μειώσει στο ελάχιστο της αγορές τους και κυκλοφορούν πολύ λιγότερο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Seleo.gr. 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα