Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι λήστεψε και σκότωσε ηλικιωμένο με...

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι λήστεψε και σκότωσε ηλικιωμένο με την αδελφή του

Το 14χρονο αγόρι αγνοείται από χθες. Είχε γίνει γνωστό ότι μεταφέρθηκε στο «Παπάφειο», απ’ όπου το έσκασε… Η εξαφάνισή του δηλώθηκε χθες.

Η αδελφή του 12 ετών βρίσκεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τα δύο αδέλφια, Ρομά, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου χτύπησαν βάναυσα 87χρονο μέσα στο σπίτι του.

Τέσσερις μέρες μετά ο ηλικιωμένος κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από την ημέρα της επίθεσης.

Οι ανήλικοι δράστες του έκλεψαν 250 ευρώ και τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε, ενώ ρόλο τσιλιαδόρων είχαν η 45χρονη γιαγιά τους και ο σύντροφός της.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε την Παρασκευή το Παπάφειο.

“Ο ανήλικος που σήμερα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι κατηγορήθηκε μαζί με άλλους για την από 2.12.2020 ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είχε ανατεθεί με την Αριθ.539/2020 παραγγελία της Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η προσωρινή του φιλοξενία στο Παπάφειο. Στην εισαγωγή του είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της Διοίκησής του, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

“Ο εν λόγω ανήλικος δηλώθηκε από το “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” την 25.10.2020 επισήμως δια της νόμιμης διαδικασίας ως “εξαφανισμένος”, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της Διοίκησης του “Παπαφείου Ορφανοτροφείου” που είχε υποδείξει άλλους φορείς ως κατάλληλους για την περίπτωση της φροντίδας του συγκεκριμένου ανηλίκου” προσθέτει και συνεχίζει:

“Σήμερα την 01.00΄ τη νύχτα, κατόπιν νέας παραγγελίας της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε εκ νέου στο “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” η εισαγωγή του ίδιου ως άνω ανηλίκου, χωρίς, μάλιστα, να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη της τόσο σοβαρής νέας κατηγορίας που τον βαραίνει από τις αστυνομικές Αρχές και παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Διοίκησης του Παπαφείου εξαιτίας μέτρων που έχει λάβει για την περιστολή της διάδοσης του κορωνοϊού στους τροφίμους του. Ο ανήλικος τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι εκ νέου “εξαφανισμένος”.

Επισημαίνεται προς όλους ότι το «Παπάφειο» είναι Ορφανοτροφείο, στο οποίο φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά που επιθυμούν να διαμένουν σε αυτό, και όχι κάποιο ιδιότυπο “Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων”, όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του «Παπαφείου» στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του θύματος και ελπίζουν στην ταχεία εύρεση του ανηλίκου και στην κατάλληλη αυτή τη φορά αντιμετώπιση της περίπτωσης του από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα