Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ξάφριζε σπίτια στο Πανόραμα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ξάφριζε σπίτια στο Πανόραμα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αποδόμηση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών,

διαρρήξεων οικιών, καθώς και κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, κυρίως στο Πανόραμα αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με τηn συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, πρωινές ώρες χθες (15-11-2022), οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού, τρία μέλη της εγκληματικής συμμορίας, τα οποία και συνελήφθησαν. Ταυτόχρονα, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου συνεργού τους.

Πρόκειται για άντρες, ηλικίας 20, 19, 24 και 18 ετών, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς και, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2022, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης διέπραξαν:

• (2) ληστείες
• (17) διαρρήξεις οικιών και
• (4) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

• Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.

• Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, τριών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, ως προπομποί ή συνοδευτικά του “επιχειρησιακού” τους οχήματος και

• Η στάθμευση του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου σε υπαίθριο χώρο μακριά από τις οικίες τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με τον παράνομο χαρακτήρα της χρήσης του, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι, κατασχέθηκε επίσης ατζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως “καβάτζα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (332.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα