Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Εντάσεις και αντιρρήσεις από κατοίκους για την αποξήλωση δέντρων από το...

Θεσσαλονίκη: Εντάσεις και αντιρρήσεις από κατοίκους για την αποξήλωση δέντρων από το Δασαρχείο (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί στην περιοχή της Άνω Τούμπας επί της οδού Αγγελοπούλου

δασεργάτες άρχισαν να κόβουν δέντρα. Όταν οι κάτοικοι διαπίστωσαν την παρουσία των δασεργατών άρχισαν να αντιδρούν σφοδρά. Αποτέλεσμα ήταν να καλέσουν την Αστυνομία αλλά και τις αρχές του Δασαρχείου για να τους προσκομίσουν επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν έαν η κοπή δέντρων στην περιοχή τους είναι νόμιμη καθώς να τους εξηγήσουν και τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε μια τέτοια απόφαση.

Στη συνέχεια υπάλληλοι του Δασαρχείου που βρέθηκαν στο σημείο ήρθαν σε διαβούλευση με τους κατοίκους για να κατευνάσουν το έντονο κλίμα που επικρατούσε και να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Η αποξήλωση δέντρων στο σημείο δεν συνεχίστηκε και έτσι έληξε προσωρινά η αναστάτωση που προκλήθηκε.

Η Δασάρχης δήλωσε στο seleo.gr ,πως όλη η απόφαση που εγκρίθηκε είναι απολύτως νόμιμη και πως έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες. Προβλέπονται τα δέκα μέτρα ως ζώνη μίξης για λόγους πυρασφάλειας όπου το δάσος εφάπτεται με τον οικισμό.

Από την μεριά τους οι κάτοικοι όπως δηλώνουν στο seleo.gr, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την απόφαση αυτή. Πιστεύουν πως υπάρχει προβλεπόμενο σχέδιο οικοπεδοποίησης. Επιπρόσθετα λένε πως θα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από πλημμύρες.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα