Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Εκβίαζαν το δήμαρχο Ωραιοκάστρου για να μη δημοσιοποιήσουν βίντεο - 3...

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν το δήμαρχο Ωραιοκάστρου για να μη δημοσιοποιήσουν βίντεο – 3 συλλήψεις

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο άνδρες ηλικίας 46 και 66 ετών και μια 22χρονη γυναίκα σε βάρος των οποίων,

καθώς και σε βάρος ενός ακόμη 60χρονου συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Προηγήθηκε καταγγελία του δημάρχου Ωραικοάστρου Παντελή Τσακίρη και του 41χρονου αδερφού του στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον 38χρονο, δημοσιοποιώντας βιντεο που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε. Έτσι  χθες σε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος πήγε να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Επειτα συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος περίμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος των και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε το βίντεο

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα