Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ΚΝΕ στο αμερικανικό προξενείο

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ΚΝΕ στο αμερικανικό προξενείο

Συγκέντρωση μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 20.00 το βράδυ  μέλη της ΚΝΕ, στο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης για την Κούβα.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους να συμμετέχουν, εκφράζοντας «την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του».

Παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή διαμαρτυρία στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη απευθύνει και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, την προσωρινή άρση των δασμών εισαγωγής σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία αγαθά αποφάσισε η Κούβα μετά τις πρόσφατες αναταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκάδων ανθρώπων και τον θάνατο ενός πολίτη.

Έτσι, από την επόμενη Δευτέρα, δεν θα υπάρχει όριο σε αυτά τα αγαθά που θα εισέρχονται από ταξιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Μαρέρο Κρους την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση.«Ήταν απαίτηση πολλών ταξιδιωτών και ήταν αναγκαίο να πάρουμε αυτήν την απόφαση», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα εκτιμήσει τα πράγματα» μετά την 31η Δεκεμβρίου, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, οι ταξιδιώτες μπορούν να βάζουν στην Κούβα μέχρι και 10 κιλά φαρμάκων αφορολόγητα. Ωστόσο πρέπει να πληρώνουν δασμούς ακόμη και στις περιορισμένες ποσότητες τροφίμων και προϊόντων ατομικής υγιεινής που τους επιτρέπεται να εισάγουν. Είναι πάντως αβέβαιο πόσο θα βελτιώσει τη ζωή των Κουβανών αυτή η απόφαση, δεδομένου ότι λίγοι άνθρωποι ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή προς την Κούβα εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα