Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Βασάνισαν κουτάβια και τους έκοψαν αυτιά και ουρά με μπαλτά! (ΣΚΛΗΡΕΣ...

Θεσσαλονίκη: Βασάνισαν κουτάβια και τους έκοψαν αυτιά και ουρά με μπαλτά! (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μια περίπτωση κακοποίησης κουταβιών, ο ιδιοκτήτης των οποίων τους έκοψε τα αυτιά με ψαλίδι, και τις ουρές τους με μπαλτά φέρνει στο φως το seleo.gr ύστερα από καταγγελία.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Η ιστορία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα όταν βρήκαν και έσωσαν τα κακοποιημένα κουτάβια οι εθελόντριες Μαρία Χρυσίδου και Ειρήνη Γκανάτση στον δήμο Θέρμης.

Όπως αναφέρουν οι εθελόντριες: “Την προηγούμενη Δευτέρα βγαίνοντας την καθιερωμένη καθημερινή μας “βόλτα” για να ταίσουμε τα αδέσποτα ζώα της περιοχής περάσαμε και από το μαντρί ,το οποίο βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό μετά τον ιππικό όμιλο. Στο τάισμα που κάναμε στα ζώα που βρίσκονται έξω από το μαντρί ακούσαμε κλάμα από κουτάβι. Βλέπούμε λοιπόν, όπως είναι εξωτερικά η περίφραξη, ένα ξύλινο σπιτάκι, το οποίο το είχε σφηνώσει με παλέτες και τα ζώα ήταν εγκλωβισμένα μέσα σε αυτό. Από την πλευρά της περίφραξης προσπαθήσαμε να ξεσφηνώσουμε το ένα που φαινόταν και βλέπουμε άλλα τέσσερα κουταβάκια.

Όπως τα βγάλαμε έξω και βάζοντας τα στο αυτοκίνητο βλέπουμε ότι τα αφτιά τους ήταν κομμένα με ψαλίδι και οι ουρές τους επίσης κομμένες ή με μπαλτά ή με τσεκούρι γιατί ήταν κομμένες στην ευθεία.

Τα πήραμε, τα περιθάλψαμε και αυτή τη στιγμή τα κουταβάκια είναι σε καλή κατάσταση και φιλοξενούνται από μία φίλη μας με το ένα από τα πέντε έχει υιοθετηθεί.

Έχουμε καταθέσει μήνυση στα δύο αδέρφια που έχουν το μαντρί γιατί πλέον με τον καινούριο νόμο θεωρείται η κακοποίηση των ζώων καούργημα και περιμένουμε από την δικαιοσύνη να είναι όντως δίκαιη”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα