Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε οκτώ καφέ και μπάρ για αποδείξεις, προσωπικό και...

Θεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε οκτώ καφέ και μπάρ για αποδείξεις, προσωπικό και έλεγχο για νοθευμένα ποτά

Μετά από σαρωτικούς και στοχευμένους ελέγχους, από την υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,επιβλήθηκαν πρόστιμα σε οκτώ μπάρ και καφέ στη Θεσσαλονίκη  για μη τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα,

⦁ σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 1 απόδειξης και να απασχολούνται 11 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
⦁ σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
⦁ σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
⦁ σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ η ίδια επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις από υπαλλήλους της Χημικής Υπηρεσίας ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω έλεγχο και εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα των αλκοολούχων ποτών.

Αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στην Αττική.

⦁ σε καφέ μπαρ, να απασχολείται 1 εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
⦁ σε καφέ μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
⦁ σε ψαροταβέρνα, να απασχολείται 1 εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
⦁ σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε και έλεγχος για την γνησιότητα των αλκοολούχων ποτών, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2022 και του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, καθώς του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα αναφορικά με τη γνησιότητα αλκοολούχων ποτών και στη Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν από κοινού με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα