Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο Ρώσος που συνελήφθη για τα απειλητικά email-Η ανάρτηση...

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο Ρώσος που συνελήφθη για τα απειλητικά email-Η ανάρτηση μίσους για την Ελλάδα (φωτό)

Αναστάτωση προκάλεσε χθες (24/1) σε νοσοκομεία αλλά και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ρώσος που έστειλε απειλητικά email κάνοντας λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Τα απειλητικά email, στάλθηκαν συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Παμμακάριστος», «Γεννηματάς», «Τζάνειο», “Παίδων” και «Ερρίκος Ντυνάν» και μέσα υπήρχαν αναφορές στο Ισλάμ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν μια φάρσα, αφού σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειτια για έναν 42χρονο Ρώσο που μένει στη Θεσσαλονίκη, του οποίου οι αναρτήσεις φανερώνουν το μίσος που τρέφει για την Ελλάδα.

 

Με το «Ζ», το σύμβολο της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά και με απειλητικές αναρτήσεις κατά της Ελλάδας για τη θέση που έχει πάρει η χώρα μας στον πόλεμο, προβάλλεται ο 42χρονος στα social media.

Ο αποστολέας στα μηνύματά του έκανε αναφορές στο Ισλάμ, ενώ έλεγε  ότι θα ανατιναχτούν τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του και οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής του πέρασαν χειροπέδες.

Ο «πατριώτης» και οι απειλές κατά της Ελλάδας

«Ξεκάθαρη, αντιρωσική θέση πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Ως πατριώτης της Μητέρας Πατρίδας μου, δεν το αντέχω. Κάθε Ρώσος πατριώτης πρέπει να γνωρίζει και να βλέπει την εθνική του επικράτεια και τη φύση του, πρέπει να σκεφτεί έντονα τη σύνθεσή του από ιστορική, πολιτική και οικονομική άποψη.

Πρέπει να ξέρει πώς ήταν στην ιστορία, με τι κόστος εντάχθηκαν μεμονωμένα μέρη, γιατί κάθε μέρος χρειάζεται για τη Ρωσία και τι μπορεί να σημαίνει η απώλειά της για τη Ρωσία. Τα έθνη σώζονται μόνο με την αυτοδραστηριότητα. Η Ρωσία θα ζήσει μόνο ανεξάρτητα. Κανείς δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της: με άρση προσευχής και ενεργή θέληση», ανέφερε ο 42χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Η πίστη είναι μια ζωντανή φωτιά, που λάμπει και θερμαίνει, η πίστη είναι μια προσωπική δύναμη που προκύπτει από τον στοχασμό του Θεού, μια ανοιχτότητα ψυχής σε όλα όσα είναι θεϊκά, αφοσίωση στον Θεό ακόμα και μέχρι τον θάνατο:

Η ικανότητα να ζεις για αυτό που αξίζει να αγωνίζεσαι και να πεθαίνεις γι’ αυτό. Είναι ελεύθερη και δεν ανέχεται την απαγόρευση και τον εξαναγκασμό. Και γι’ αυτό το ανέχεται. Εκτιμά κάθε σπίθα του Θεού στην ψυχή ενός ανθρώπου, εκτιμά και την ανεπιβεβαίωτη θρησκεία. Είναι άθικτο και αποτελεσματικό. Από αυτή τη στιγμή ξεκινάω αντάρτες και τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Αναλαμβάνω από εδώ και πέρα την ευθύνη για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράττονται στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δόξα στη Ρωσία!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα