Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Αιφνίδιος θάνατος 7χρονου στο Ιπποκράτειο – Τι λένε οι γιατροί (BINTEO)

Θεσσαλονίκη: Αιφνίδιος θάνατος 7χρονου στο Ιπποκράτειο – Τι λένε οι γιατροί (BINTEO)

Ανείπωτη τραγωδία για τους γονείς ενός 7χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη, που μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε δυόμισι ώρες αργότερα μέσα στα χέρια των γιατρών.

«Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από την μύτη, το στόμα και κατέληξε».

Οι γονείς μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στη ζωή.

«Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 7χρονου.

Σε 15 μέρες ο μικρούλης τους θα έκλεινε τα 8 χρόνια.

«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο» δηλώνει η μητέρα του παιδιού.

Φταίει το κλιματιστικό;

Στο νοσοκομείο ακόμη, οι γιατροί αφήνουν την πρώτη βόμβα να σκάσει. Όπως λέει ο πατέρας του παιδιού στο LIVE NEWS, τους είπαν ότι μπορεί για το θάνατο του 7χρονου να φταίει το κλιματιστικό.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες» εξηγεί ο πατέρας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή με έναν επίμονο, αλλά πολύ κοινό σε μικρά παιδιά πυρετό.

«Έκανε έναν πυρετό ελαφρύ την Κυριακή το απόγευμα, την Δευτέρα ξανά έκανε ένα πυρετό πιο υψηλό γύρω στο 38 – 38,5. Τον πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα» αναφέρει ο πατέρας.

Πρωί της Τρίτης, το παιδί διακομίζεται στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους, υψηλό πυρετό και δυσκολία στην ανάσα.

«Την Τρίτη το πρωί που σηκωθήκαμε το παιδί πονούσε αφόρητα στους ώμους, δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα, καλέσαμε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» λέει ο πατέρας του 7χρονου.

«Με πυρετό και ημικωματώδη κατάσταση ήρθε. Οι γιατροί δίνουν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα» δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος.

«Ερχόντουσαν όλο και πιο πολλοί γιατροί, έφτασαν σε κάποια στιγμή να είναι 15 γιατροί, μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε» περιγράφει ο πατέρας του 7χρονου.

Το διασωληνώνουν αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν. Το παιδί αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στα χέρια τους.

«Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή» αναφέρει ο κ. Δόντσιος.

«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Ιπποκράτειο, από τον διοικητή μέχρι τον γιατρό που τον πήρε από τα επείγοντα και όλους τους ανθρώπους που επί 4 ώρες προσπαθούσαν να κρατήσουν το παιδί μου στη ζωή» δήλωσε η μητέρα του 7χρονης.

Ο αιφνίδιος θάνατος του 7χρονου ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τον αιφνίδιο χαμό της 3χρονης Κατερίνας που είχε μπει στο Παπαγεωργίου με ένα απλό πρήξιμο στο πόδι και κατέληξε στο Ιπποκράτειο από ανακοπή καρδιάς με τα αίτια να είναι μέχρι τώρα άγνωστα.

«Φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια οξεία λοίμωξη. Αν μιλάμε για τη νόσο των λεγεωνάριων πρόκειται για μια κεραυνοβόλο βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, με θνητότητα μέχρι και 30%».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαζάνης, το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο.

Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό.

«Υπάρχουν λοιμώξεις και μικρόβια που μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε 1 – 2 ώρες και να απειλήσουν τη ζωή».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα