Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεοδωρικάκος: Ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα μειώνει τις περιφερειακές ανισότητες...

Θεοδωρικάκος: Ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα μειώνει τις περιφερειακές ανισότητες και θα ενισχύει τη βιομηχανία

Την αδήριτη ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την Ελλάδα που θα βασίζεται στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και στην καθοριστική ενίσχυση του ρόλου της σύγχρονης Ελληνικής βιομηχανίας υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο The Met, στο πλαίσιο της Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σημείωσε ότι θα παραμείνει πολύ σημαντική η συνεισφορά του τουρισμού, αλλά μέσα από αυτό το νέο μοντέλο θα προκύψει η δημιουργία πολύ περισσότερων νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα υπάρξει περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ είπε πως το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης θα εγκρίνει εμβληματικές επενδύσεις ύψους 170 εκατ. Ευρώ με έμφαση και στον τομέα της βιομηχανίας με πράσινο προσανατολισμό. Ακόμη επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εξελιχθεί μία σημαντική μεταρρύθμιση για τη διευκόλυνση στρατηγικών ή εμβληματικών επενδύσεων, καθώς οι δυνητικοί επενδυτές θα απευθύνονται μόνο σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα ζητήματα της ακρίβειας και της αντιμετώπισης του κόστους ζωής τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Επιπλέον όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη αλλάζει πίστα» και απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και τα έργα που ολοκληρώνονται στην πόλη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μασούτης, σημείωσε αρχικά «πως υπάρχει σαφώς μια θετική προσδοκία για τις προοπτικές της οικονομίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος κοιτάζει μπροστά. Αλλά συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις», ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι «ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αλλά η ακρίβεια συνεχίζει να δοκιμάζει τους καταναλωτές. Οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να συγκρατήσουν το κόστος τους ενάντια στις ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε αρκετές πρώτες ύλες, να διαχειριστούν συσσωρευμένες υποχρεώσεις, από τις κρίσεις του παρελθόντος και να βρουν τους εργαζόμενους που χρειάζονται». Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς από την επιτυχία της μικρομεσαίας επιχείρησης θα κριθεί η μάχη της ανάκαμψης της χώρας. Η μάχη για μια ανάπτυξη που θα έχει γερές βάσεις τώρα και στο μέλλον». Τέλος αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης δήλωσε δε ότι εκτός από τα έργα υποδομής απαιτείται και η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και πιο συγκεκριμένα πρωτοβουλιών όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ΕΚΕΤΑ και το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα