Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρές ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει η οικογένεια

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρές ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει η οικογένεια

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού τους αναζητούν οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού, που σήμερα κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και η οικογένειά της είναι απαρηγόρητη. Ήδη η οικογένεια έχει υποβάλλει μήνυση για να διερευνηθούν πιθανές ιατρικές παραλήψεις, ενώ εντολή για έρευνα στα νοσοκομεία που εμπλέκονται έχει δώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς δήλωσε στο Newsbomb.gr: «Καταθέσαμε σήμερα αίτημα στο αστυνομικό τμήμα να κατασχεθεί ο ιατρικός φάκελος και επίσης συμφώνησε η ιατροδικαστής να αποσταλεί βιολογικό υλικό και σε ιδιωτικά εργαστήρια, για εξειδικευμένες εξετάσεις. Επίσης ζητήσαμε να γίνουν επιπλέον ιστολογικές εξετάσεις».

Ο ίδιος τόνισε: «Πρώτων δεν δόθηκε ο φάκελος όχι μόνο σε εμάς αλλά δεν εδόθη ούτε ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή. Τηρούν σιγή ιχθύος από το Παπαγεωργίου. Πρέπει να ερευνηθεί η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού την οποία δεν μπόρεσαν στο νοσοκομείο να την διαπιστώσουν επί 11 μέρες. Ακόμα δεν ξέρουμε τον μηχανισμό θανάτου του παιδιού».

Τέλος σημείωσε: «Από κει και πέρα οι παραλείψεις είναι ένα άλλο θέμα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι γονείς μιλούν για ειδικευόμενους οι οποίοι έβλεπαν το παιδί απουσία ειδικών. Γίνονταν εξετάσεις αλλά δεν φτάνει να κάνεις εξετάσεις θα πρέπει να ξέρεις και να τις αξιολογήσεις. Οι μάρτυρες ειδικών γνώσεων που έχω προτείνει θέλουν τον φάκελο για να γίνει η διάγνωση».

«Περνούσαν οι ημέρες και πουθενά η αξονική»
«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», είπε η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας. Ο ορθοπεδικός δε διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα. «Το πήγαν το παιδί, του έβαλαν μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», είπε η γιαγιά της 3χρονης μιλώντας στο Mega.Έντεκα μέρες πέρασαν και σύμφωνα με την οικογένεια η αξονική έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε υγρό στον πνεύμονα. Στο διάστημα αυτό, οι γονείς ζητούσαν από τους γιατρούς μια πειστική διάγνωση.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», είπε η μητέρα της μικρής. «Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

«Το παιδάκι είχε περάσει κορωνοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε η γιαγιά της. «Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκη και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού.

Αναμένεται η ιστολογική και κυτταρολογική εξέταση των Ιατροδικαστών και αν υπάρξουν ευρήματα στο πόρισμά τους, μπορεί να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Το κοριτσάκι το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δύο ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα