Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ στιγμή της εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)

Η στιγμή της εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τον οποίο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Ομάδα ατόμων, προσπάθησε να αντιδράσει, με αυτοσχέδια όπλα και πυροσβεστήρες. Η νέα κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί ως απάντηση  ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου για την εκκένωση της κατάληψης στο Στέκι του Βιολογικού.

Βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό από την στιγμή της εκκένωσης εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης εργαστηριακού χώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει. Αυτός είναι ο νόμος και οι νόμοι της ελληνικής Πολιτείας εφαρμόζονται, γιατί ζούμε σε Κράτος Δικαίου, όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας είναι κατοχυρωμένα και αδιαπραγμάτευτα και προστατεύονται θεσμικά, όπως ισχύει για κάθε πολίτη σε όλη την ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα