Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ μείωση των self test στα σχολεία, στο τραπέζι της συνεδρίασης των...

Η μείωση των self test στα σχολεία, στο τραπέζι της συνεδρίασης των ειδικών

Όπως κάθε Τετάρτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει και σήμερα με βασικό θέμα -μεταξύ άλλων- την πιθανότητα μείωσης των διενεργούμενων διαγνωστικών αυτοελέγχων (self test) κατά της Covid-19 στα σχολεία.
Η πιθανότητα μείωσης των self test στα σχολεία θα συζητηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr– σήμερα Τετάρτη (09/03) στην επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού έως τα τέλη Μαρτίου. Τελικός στόχος, η κατάργηση όλων των περιορισμών μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, σήμερα οι επιστήμονες θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν εάν είναι ασφαλές να μειωθούν –από δύο την εβδομάδα σε ένα έως τα τέλη Μαρτίου– τα διενεργούμενα τεστ από τους μαθητές και καθηγητές σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα