Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη σήμερα Δευτέρα 10 Απριλίου και επισκέφτηκε πρώτα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και κατόπιν το περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου στα δυτικά της πόλης.

Αρχικά, στο ΕΚΕΤΑ ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους διευθυντές του κέντρου οι οποίοι του παρουσίασαν τα τεχνολογικά επιτεύγματα του κέντρου μεταξύ των οποίων ήταν: συστήματα αγρορομποτικής, καθαρισμού νερού, ανάλυσης ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, αντι-drone.  Κατά την παραμονή του στο κέντρο, έκανε μάλιστα και βόλτα με το αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο αποτελεί και αυτό μια κατασκευή του κέντρου, όπως και το έξυπνο πατίνι, το οποίο είδε σε επίδειξη.

Η επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ έγινε εν όψει της σχεδιαζόμενης επέκτασής του σε χώρο του ThessIntec.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι: ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Επίσης, μαζί του ήταν και εν ενεργεία και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός ήθελε να επισκεφτεί το ΕΚΕΤΑ εδώ και πολύ καιρό. Ο στόχος της σημερινής επίσκεψης είναι να δει από κοντά τα σημερινά επιτεύγματα του ΕΚΕΤΑ,  που είναι από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας και συμμετέχει σε πάρα πολλά ερευνητικά προγράμματα. Η κυβέρνηση το χρηματοδοτεί μέσω του ταμείου Ανάκαμψης για τα νέα του κτήρια το λεγόμενο ΕΚΕΤΑ2 εντός του ThessIntec, το οποίο προχωρά. Περιμένουμε μια απόφαση του ΣτΕ, ώστε να αρχίσει κανονικά η υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ο πρόεδρος και διευθυντής Κεντρικής Διεύθυνσης του ΕΚΕΤΑ, κύριος Δημήτρης Τζοβάρας δήλωσε με τη σειρά του:  «Το ΕΚΕΤΑ σκοπεύει να δημιουργήσει 19.000 νέα τετραγωνικά, δηλαδή περίπου να διπλασιάσει τις υποδομές του, έτσι ώστε να μπορεί να δει με αισιοδοξία τη νέα δεκαετία», και πρόσθεσε πως το ΕΚΕΤΑ απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους, κυρίως μηχανικούς, αλλά και βιολόγους, γιατρούς και πολλές άλλες ειδικότητες και με τα νέα προγράμματα που έχει εξασφαλίσει, θα δημιουργήσει πάνω από 200 – 300 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φεύγοντας από το ΕΚΕΤΑ επισκέφτηκε στα δυτικά της πόλης το περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου όπου και τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς που τον ενημέρωσαν για την κατάσταση και τα μελλοντικά σχέδια. Ο Σταύρος Ανδρεάδης πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δωρεά για τη φύτευση 300.000 δένδρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι η διαχείριση που θα γίνει από τη στιγμή που θα φτιαχτεί το δάσος. Θα είναι μια όαση για τη δυτική Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το παιδιατρικό νοσοκομείο θα γίνει κανονικά, θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ανδρεάδης από την πλευρά του είπε ότι θα έχουμε σύντομα έτοιμη την πρώτη μελέτη και τον Ιούνιο υπολογίζουμε να αρχίσουν οι εργασίες έτσι ώστε μέχρι το χειμώνα να έχουν φυτευτεί και τα 300.000 δέντρα ή όσα υποδείξει η δασική υπηρεσία. Τα δέντρα που θα φυτευτούν θα είναι αειθαλή και πλατύφυλλα και σε καμία περίπτωση πεύκα, διότι καίγονται εύκολα.

Για την αντιπυρική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «εμείς έχουμε κάνει ό,τι απαιτείται αλλά χρειάζεται και η συνεργασία του Δήμου».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα