Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ αστυνομία διέκοψε την μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ -...

Η αστυνομία διέκοψε την μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ – Μέσα από τα χωράφια κινούνται οι αγρότες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώ η μηχονοκίνητη πορεία των αγροτών από τη Χαλκιδική προχωρούσε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, η αστυνομία διέκοψε την πορεία τους προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης με κλούβα στο Λάκκωμα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ Έλενα Χελβατζόγλου, οι αγρότες άνοιξαν τα κιγκλιδώματα της εθνικής οδού και συνεχίζουν την πορεία τους μέσα από χωράφια, για να κλείσουν τον παράδρομο της ΕΟ ώστε να μην περνά κανένα όχημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αστυνομικό μπλόκο.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από τον κόμβο Μουδανιών, στο ύψος της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη -ειρηνική, όπως της χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς- πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ. Μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στον υφυπουργό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα