Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΗ ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να δίνει έντονα το «παρών»

Η ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να δίνει έντονα το «παρών»

Η υγειονομική κρίση της πανδημίας έφερε κυριολεκτικά τα «πάνω κάτω» στην οικονομία τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο με τον κλάδο της ανακαίνισης να μην έχει μείνει ανεπηρέαστος.

Ωστόσο, παρόλη την δυσμένεια, η ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη παραμένει μια διαδικασία η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και όχι άδικα, αφού ευνοείται από πολλούς παράγοντες.

Η παλαιότητα των κατοικιών ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τη μη ανακατασκευή τους, με πολλούς ιδιοκτήτες ακίνητων να προβαίνουν σε μερική ή σε ολική ανακαίνισή, όντας πραγματικά η μόνη επιλογή ως προς τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση της περιουσίας τους.

Επιπλέον, τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω της πολυετούς χρήσης των χώρων αν δεν επισκευαστούν, πιθανά να προκαλέσουν περαιτέρω φθορές μη αναστρέψιμες για το ακίνητο θέτοντας έτσι την ανακαίνιση σπιτιού ως προτεραιότητα. Εργασίες όπως η ενεργειακή αναβάθμιση, η αντικατάσταση κουζίνας και η ανακαίνιση του μπάνιου, ο ελαιοχρωματισμός κ.α. αποτελούν κάποιες από τις αναρίθμητες αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιούνται άμεσα, ανάλογα με τις έκαστε ανάγκες.

Η ανακαίνιση σπιτιών στη Θεσσαλονίκη επιλέγεται κατά κόρον ως πρακτική και λόγω της ανάγκης για βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής αναβάθμισης των χώρων, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αξία τους, με τις πιθανότητες πώλησης η ενοικίασής τους, να μεγιστοποιούνται.

Συμπληρωματικά το «κύμα» της πολυετούς οικονομικής κρίσης περιόρισε τη δυνατότητα των Ελλήνων ως προς την αγορά νέας κατοικίας, οδηγώντας τους «μοιραία» προς μια κατεύθυνση: τη μερική ή την ολική ανακαίνιση της υφιστάμενης κατοικίας τους.

Η εμφάνιση της πλατφόρμας υπενοικίασης AIRBNB έθεσε νέο καθεστώς στον κλάδο του Real Estate με την ανακαίνιση να αποτελεί απαραίτητη «συνθήκη» λόγω των προδιαγραφών που έχει θέσει η ιστοσελίδα τις οποίες το ακίνητο πρέπει να πληροί αλλά και του έντονου ανταγωνισμού που «υποχρεώνει» του ιδιοκτήτες κατοικιών να εξωραΐσουν τους χώρους τους, ώστε να είναι πιο επιλέξιμοι από τους πελάτες.

Περεταίρω «ώθηση» στην ανακατασκευή πολλών κατοικιών έδωσε και η πανδημία. Ποτέ στο παρελθόν ο κόσμος δεν διέμεινε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της οικίας του περνώντας σε αυτό τις πιο πολλές ώρες της καθημερινότητάς του.

Το lockdown «ανέδειξε» στην επιφάνεια σημεία με λειτουργικές ατέλειες ενώ η τηλεργασία αποτέλεσε σημαντικό λόγο για την αναδόμηση ή την αναμόρφωση των χώρων ενός σπιτιού προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των εργαζομένων που εκεί διαμένουν. Με τον προσωπικό χώρο του κάθε ανθρώπου να επηρεάζει τη σωματική και τη ψυχική του υγεία σε μεγάλο βαθμό κατά την καραντίνα, η «εξυγίανση» των κατοικιών πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση.

Η ανακαίνιση σπιτιών πλέον αποτελεί μια διαδικασία ύψιστης σημασίας, ωθώντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων να συνεχίζουν να επενδύουν στη συγκεκριμένη πρακτική θέτοντάς την ως προτεραιότητα.

Η ANAKAINISI MASTER αποτελεί μια εταιρεία με εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο των ανακατασκευών έχοντας αναλάβει δεκάδες ανακαινίσεις σπιτιών στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα και στη Λήμνο. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της σε κάθε έργο λαμβάνει αυστηρά μέτρα υγιεινής με σκοπό την προστασία τόσο των συνεργατών όσο και των πελατών της. Στα έργα ανακαίνισης υπό την επίβλεψή της εταιρείας ANAKAINISI MASTER, συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξέλιξη των εργασιών, αποφεύγεται ο συνωστισμός και επιδιώκεται η προσέλευση διαφορετικού ωραρίου φροντίζοντας να τηρούνται όλες οι απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας κερδίζοντας έτσι το μεγάλο «στοίχημα» της πανδημίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα