Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ αγωνία των 10.000 Ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα (Βίντεο)

Η αγωνία των 10.000 Ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα (Βίντεο)

Η εξεύρεση στέγης είναι το πρώτο ζητούμενο για τους περισσότερους από 10.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, που έχουν φτάσει στη χώρα μας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή τους, θα τεθεί σε λειτουργία στις 28 Μαρτίου.

Ο Βλαντιμίρ ήρθε στην Ελλάδα από το Κίεβο. Εκφράζει τον καημό των προσφύγων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Φιλοξενείται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπως και η Έλενα, η οποία δεν είναι αισιόδοξη. Η εξεύρεση στέγης είναι το πρώτο ζητούμενο για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Μία οικογένεια, που δεν επιθυμούσε να την κινηματογραφήσουμε, μόλις είχε φτάσει στο σημείο της καθημερινής διαμαρτυρίας των Ουκρανών της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, αναζητώντας κάπου για να μείνει.

Σε 10.600 ανέρχονται οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή τους, θα τεθεί σε λειτουργία στις 28 Μαρτίου, προκειμένου να δηλώνουν οι πρόσφυγες τα στοιχεία τους και να λαμβάνουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου. Θα υπάρχει επίσης ειδική ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα