Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕυρωεκλογές 2024: Η αγωνία 80χρονης στις Σέρρες για το τελικό αποτέλεσμα, «αγαπούμε...

Ευρωεκλογές 2024: Η αγωνία 80χρονης στις Σέρρες για το τελικό αποτέλεσμα, «αγαπούμε τον άνθρωπο αυτόν και τρέχουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Ευρωεκλογές 2024 με πολλά στιγμιότυπα σε εκλογικά κέντρα της χώρας, να κάνουν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Στις Σέρρες μια 80χρονη γιαγιά πήγε νωρίς – νωρίς για να ψηφίσει.

Ευρωεκλογές 2024 με τις κάλπες να ανοίγουν δίχως προβλήματα και τους πρώτους ψηφοφόρους να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα δίχως να περιμένουν σε ουρές. Στις Σέρρες, μια 80χρονη γιαγιά, ψήφισε και μίλησε στην ΕΡΤ. Δεν αποκάλυψε το ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη και τον σταυρό προτίμησης. Αρκέστηκε να πει πως: «αγαπούμε τον άνθρωπο αυτόν και τρέχουμε για εκείνον». Στην ερώτηση αν ο πολιτικός τρέχει για εκείνη, είπε πως: «θα φανεί, αλλά εμείς θα έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα μπορούμε να τον πιάσουμε και να του μιλήσουμε».

Ο ρεπόρτερ Βασίλης Αναστασιάδης, βρέθηκε στο 1ο και 7ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του Πανσερραϊκού, όπου υπάρχει ειδικό παραβάν στο οποίο ψηφίζουν άτομα με κινητικά προβλήματα.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση μέχρι τις 09:30 το πρωί, σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με ψηφοφόρους όλων των ηλικιών, ενώ λείπουν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Όσο για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024, το βέβαιο είναι ότι…κάποιοι θα κλάψουν και κάποιοι θα γελάσουν.

Οι πολίτες για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν, μπορούν να ανατρέξουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε πού ψηφίζεις» (https://mpp.ypes.gov.gr) ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 09:00 μέχρι 21:00.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται από τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. H αναγνώριση μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτοποιούνται με βάση ισχύον δελτίο ταυτότητας ή ισχύον διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα