Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕστίαση: Πότε ανοίγουν εστιατόρια και καφέ - Τα πιθανά σενάρια

Εστίαση: Πότε ανοίγουν εστιατόρια και καφέ – Τα πιθανά σενάρια

α νέα σενάρια για το πότε ανοίγει η εστίαση μετά το άνοιγμα στο λιανεμπόριο με το ραντεβού και το μήνυμα στο 13032.
Λίγο ακόμη υπομονή φαίνεται ότι θα χρειασθεί να κάνουν οι πολίτες, προκειμένου να μπορούν να πάρουν ανάσα στις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr η κυβέρνηση αναίρεσε το σενάριο για άνοιγμά τους στα μέσα Απριλίου λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και της κατάστασης στα νοσοκομεία. Η υπομονή, βέβαια, δεν μπορεί να αφορά τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης που είναι σε απόγνωση πια έπειτα από πέντε μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις τους, την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν».

Αρχικά είχε προσδιορισθεί το άνοιγμα της εστίασης κοντά στις 15 Απριλίου και το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου. Φαίνεται, όμως, με βάση την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας αλλά και τους έντονους προβληματισμούς που επικρατούν στο κυβερνητικό επιτελείο ότι το άνοιγμα της εστίασης θα μετατεθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και κοντά στο Πάσχα. Μάλιστα, πλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμη και το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, στην περίπτωση κατά την οποία τα καθημερινά νέα κρούσματα παραμείνουν στα ύψη. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνέψει ούτε τη μετακίνηση εκτός νομού για τις ημέρες του Πάσχα, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr.

Οι «υπέρ» και οι «κατά»
Σήμερα, πάντως, υπάρχουν πολλά κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν πως θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση άμεσα ώστε να δοθεί η δυνατότητα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στους πολίτες να ανασάνουν αρκεί να μην υπάρχει συνωστισμός σε σπίτια, γεγονός που οδήγησε τελικά στη δραματική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Κάτι που παραδέχονται πλέον και πολλοί επιστήμονες.

Με το επιχείρημα αυτό οι υπέρμαχοι του ανοίγματος της εστίασης επιμένουν προς το Μέγαρο Μαξίμου πως θα πρέπει άμεσα να ανέβουν τα ρολά σε εστιατόρια και καφέ και με τους εργαζόμενους στην εστίαση να κάνουν υποχρεωτικά self test ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη πιθανότητα μετάδοσης έστω και στους εξωτερικούς χώρους. Όσα κυβερνητικά στελέχη είναι εναντίον του ανοίγματος της εστίασης επισημαίνουν ότι θα επιβαρυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και μάλιστα λίγο πριν αρχίσει επισήμως η τουριστική περίοδος. Γεγονός που θα βλάψει περαιτέρω την οικονομία.

Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν στο ethnos.gr ότι θα πρέπει πρώτα να παρατηρήσουμε την υγειονομική εικόνα της χώρας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, πριν δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα της εστίασης. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν θεωρούν πως πρέπει τα εστιατόρια και τα καφέ να ανοίξουν μετά το Πάσχα, καθώς αυτό θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους πολίτες, οι οποίοι νιώθουν ήδη κόπωση με τα μέτρα και λόγω αυτής της κόπωσης κάνουν επισκέψεις σε σπίτια έπειτα από πέντε μήνες lockdown.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα