Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (Βίντεο)

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (Βίντεο)

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη, με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, ωστόσο από το βράδυ της Πέμπτης το σκηνικό θα αλλάξει καθώς ένα ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα μετατοπιστεί προς τα νότια νοτιοανατολικά τμήματα φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Οι έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που θα προκύψουν δημιουργούν έντονη θερμική αστάθεια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φαινομένων με δυναμική. Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά τμήματα, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός και την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις. 

Με τη φράση «μεγάλη προσοχή την Παρασκευή» ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε μέσω Facebook για την επικείμενη κακοκαιρία. «Οι πιο επικίνδυνες ώρες και λόγω εποχής είναι για την ξηρά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ για θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές πρωί και βράδυ αντίστοιχα χωρίς όμως αυτό να είναι και απόλυτο», έγραψε ο μετεωρολόγος επισημαίνοντας ότι τα πιο έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.Παράλληλα, ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκαιρα πτώση της θερμοκρασίας. «Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και δεν ξεχνάμε τους κεραυνούς που χτυπάνε χαμηλά λόγω της φύσης των φαινομένων που αναπτύσσονται αυτή την εποχή» καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα