Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπεισοδιακά Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη. Ένταση και προσαγωγές - Έριξαν Σταυρό στον Θερμαϊκό

Επεισοδιακά Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη. Ένταση και προσαγωγές – Έριξαν Σταυρό στον Θερμαϊκό

Μερίδα πολιτών αψήφησε τα μέτρα για τον κορονοϊό που βρίσκονται σε ισχύ, αναφορικά με την λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνεια. Με διαφορετικό τρόπο γιορτάζονται φέτος τα Θεοφάνεια λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού αλλά και της απόφασης της Εκκλησίας, να διαφοροποιηθεί από εκείνη του αυστηρού lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, πολίτες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο -μετά από διαδικτυακό κάλεσμα –   και στην συνέχεια επιχείρησαν να γιορτάσουν κανονικά τα Θεοφάνεια. Έτσι ένας πολίτης έριξε Σταυρό στον Θερμαϊκό.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.  Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε πέντε προσαγωγές και επέβαλε τα σχετικά πρόστιμα.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στον Λευκό Πύργο και πέριξ πραγματοποιώντας συνεχώς ελέγχους.

Να σημειωθεί πως,  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με Συνοδική Επιστολή προς τους μητροπολίτες της χώρας ζήτησε την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Μάλιστα, στο σχετικό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανίων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους».

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι «προς τούτο και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδότησης, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο. Ωστόσο οι εκκλησίες άνοιξαν τις πύλες τους για τους πιστούς, σύμφωνα με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των ναών, έναν πιστό ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων, μέγιστο αριθμό πιστών στους ιερούς ναούς τα 25 άτομα και στους μητροπολιτικούς τα 50.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα