Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπίσημο! Νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις...

Επίσημο! Νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, μόνο click away

Στις κόκκινες περιοχές εντάσσονται η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, όπου μαζί με την Αττική θα ισχύσουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τα εν λόγω μέτρα έρχονται μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας, αλλά και στην Αττική, η οποία σε συνδυασμό με την εξάπλωση των μεταλλάξεων του φονικού ιού, έχουν σημάνει συναγερμό στους επιστήμονες, ενώ φέρνουν τη χώρα μας μια ανάσα από το τρίτο κύμα.

Όσον αφορά στα σχολεία, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε πως η επιτροπή εισηγήθηκε να μην υπάρξει καμία τροποποίηση στη λειτουργία των σχολείων, αφού τα παιδιά με μετέχουν την διασπορά του φονικού ιού, απλά «την παρακολουθούν».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ελλάδα ανακοίνωσε 1.195 κρούσματα του φονικού ιού, όντας η 4η συνεχόμενη μέρα με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Εξ αυτών τα 552 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει τον ανησυχητικό αριθμό των 150 μολύνσεων.

Μάλιστα, όσον αφορά στα κρούσματα της Αττικής τα 138 εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, ενώ ακόμα 102 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα