Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Ο ιερομόναχος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Ο ιερομόναχος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε ένας 37χρονος ιερέας κατά επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση και έχει οδηγηθεί πλέον στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον ιερέα Θ.Κ., σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, ο οποίος φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για οφθαλμολογική παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο. Αρχικά οι 6 μητροπολίτες και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη είχαν διακομιστεί στο «Λαϊκό».

Ο δράστης ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά των μητροπολιτών -μελών του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη- αλλά και του γραμματέα του δικαστηρίου έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για ιερομόναχο που είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει τη συγκεκριμένη ποινή.

Υπηρετούσε στη Βέροια και φέρεται ότι είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικά. Τους επιττέθηκα γιατί με καθαίρεσαν άδικα τόνισε στους αστυνομικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση σχετικά με τα ναρκωτικά σκευωρία.

Για το θέμα της πρωτοφανούς επίθεσης υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβησαν στο «Λαϊκό», όπου διακομίστηκαν αρχικά οι πιο ελαφρά τραυματισμένοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας που προβληματίζουν. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας μίλησε για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αγόρασε δύο μπουκάλια βιτριόλι από το ίντερνετ. Έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, είχε αποφασίσει, λένε οι αστυνομικοί να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι’αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η υπόθεση έφυγε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και διαβιβάστηκε στο Ανθρωποκτονιών και οι αναλυτές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του περίεργου αρχιμανδρίτη. Πάνω του βρέθηκαν περισσότερα από 15 χάπια tavor, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν σε ψυχολογική πίεση ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν πως αγόρασε το θειικό οξύ- βιτριόλι από το ίντερνετ χωρίς όμως να προσδιορίζει πότε και πήρε δύο μεγάλα μπουκάλια μαζί του, καθώς γνώριζε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν υποτυπώδη αφού υπήρχε ένας αστυνομικός στο κτήριο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι.

Δεν φέρεται να στόχευε κάποιον συγκεκριμένο μητροπολίτη αλλά έριχνε προς όλους αδιακρίτως και αυτό είναι που απέτρεψε τα χειρότερα. Την ώρα δε που τους «ράντιζε» φώναζε εξοργισμένος «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;» , σύμφωνα με περιέγραψε στο protothema.gr ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κ. Γιώργος Τζίκας.

vitrioli__2_vitrioli__1_

Ο ιερομόναχος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν 1,5 μήνα

“Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας” είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον 7 μητροπολιτών, δυο δικηγόρων κι ενός αστυνομικού στη Μονή Πετράκη, δικηγόρος Α. Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του Θεοφύλακτου Κόμβου στους τραυματίες και τις οικογένειές τους και είπε ότι ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει και την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα και πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών.

Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι που τραυματίστηκαν ήταν επιφορτισμένοι με την υπεράσπισή του.
“Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί” είπε.

“Έχει το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής διαταραχής”

Είπε πως δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. “Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης”, είπε και πρόσθεσε πως του εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του.

“Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς” είπε
Θα αποδείξουμε το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού, είπε και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ναρκωτικών στην οποία ενεπλάκη το 2018, η οποία ποινικά είχε κλείσει και δεν είχε σχέση ενώ αναφέρθηκε τους ισχυρισμούς του ιδίου ότι ήταν σκευωρία.

Για τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα “ότι δεν θα μιλήσω με λόγια αλλα με πράξεις” είπε ότι δεν τις γνωρίζει αλλά είπε αυτό αποδεικνύει την ψυχιατρική του διαταραχή. Δεν έχει σώας τας φρένας, κατέληξε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα