Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπέκταση στον Εύοσμο εξετάζει το Μετρό, ενώ ακόμα περιμένουμε να λειτουργήσει...

Επέκταση στον Εύοσμο εξετάζει το Μετρό, ενώ ακόμα περιμένουμε να λειτουργήσει η βασική γραμμή

Την ώρα που δεν έχει μπει στις ράγες να λειτουργήσει επιτέλους το Μετρό, μελετάται η επέκταση του στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  μια νέα δεύτερη νέα γραμμή.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Γούπος

Στην χάραξη νέας γραμμής προς τα δυτικά εξετάζει η Ελληνικό Μέτρο, έπειτα από την ακύρωση της κυκλικής χάραξης της βορειοδυτικής επέκτασης και με την βασική γραμμή του έργου υπό κατασκευή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypodomes.com, η αρμόδια για την κατασκευή του εταιρεία, με βάση την Μελέτη Ανάπτυξης Μέτρο που διεξάγει τα τελευταία δύο χρόνια προσανατολίζεται στην κατασκευή μιας νέας γραμμής που με εκκίνηση από το Κορδελιό θα διέρχεται από τον Εύοσμο, την Μενεμένη και τους Αμπελόκηπους και αφού συναντήσει την βασική γραμμή στον σιδηροδρομικό σταθμό, θα κατευθύνεται προς Τούμπα και Χαριλάου. Πρόκειται για μια γραμμή η οποία αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της αστικής κινητικότητας και των χρόνων μετακίνησης καθώς και στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού θα διέρχεται από αναπτυσσόμενες και ιδιαίτερα πολυπληθείς περιοχές. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η νέα γραμμή θα συμβάλει αποφασιστικά στην μετακίνηση επιβατών μεταξύ πολλών και διαφορετικών κατευθύνσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Μετρό της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνικό Μέτρο στόχευε να καλυφθούν στο σύνολο τους οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, η πλήρης συγκοινωνιακή κάλυψη του κέντρου και σημαντικές περιοχές στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ μόνες περιοχές που δεν μπορούν να καλυφθούν είναι αυτές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο (Συκιές, Άνω πόλη, Πεύκα κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι με βάση όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Ταχιάος, προτεραιότητα έχει κατασκευή της επέκτασης προς τα βορειοδυτικά. Είναι η γραμμή που θα κατευθύνεται από την πλατεία Δημοκρατίας, και διαμέσου Νεάπολης, Πολίχνης (πρώην στρ. Παύλου Μελά), Σταυρούπολης και Νέας Ευκαρπίας θα καταλήγει στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424. Σε αυτή αναμένεται να ξεκινήσουν οι μελέτες και να αναζητηθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της.

Όσον αφορά την επέκταση από την Μικρά προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, αυτή θα είναι η επόμενη μετά την βορειοδυτική που θα κατασκευαστεί. Ωστόσο αναζητείται η βέλτιστη για αυτή χάραξη, αν αυτή θα είναι υπέργεια ή υπόγεια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα