Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΟΦ: Ανακοίνωση για συμπλήρωμα διατροφής που προκαλεί παρενέργειες στο καρδιαγγειακό σύστημα

ΕΟΦ: Ανακοίνωση για συμπλήρωμα διατροφής που προκαλεί παρενέργειες στο καρδιαγγειακό σύστημα

Ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών αναφορικά με την χρήση φαρμακευτικού σκευάσματος που διακινείται μεσω διαδικτυου εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για το PRO INTENSE ένα σκεύασμα που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων περιέχει χωρίς να αναγράφονται επί της επισήμανσής του, τις φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από τις Σουηδικές αρχές καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής, καθώς η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη συνδέονται με δυνητικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του σκευάσματος επικίνδυνη για τον χρήστη. Αν έρθει στην κατοχή των καταναλωτών το συγκεκριμένο φάρμακο να μην το χρησιμοποιούν.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα