Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕξαδάκτυλος: Θα έχουμε πολλά κρούσματα για εβδομάδες

Εξαδάκτυλος: Θα έχουμε πολλά κρούσματα για εβδομάδες

Για την ταχύτατη αυξηση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως «θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλά κρούσματα. Αυτή είναι η Όμικρον, έτσι είναι η εξέλιξή της, θα μας απασχολήσει και τις επόμενες εβδομάδες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τονίζοντας πως το γνώρισμα της Όμικρον είναι τα πολλά κρούσματα αλλά όχι οι πολύ βαριές νοσήσεις που έφερε η Δέλτα.

Ερωτηθείς για το ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά το επόμενο διάστημα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως οι ανεμβολίαστοι, άνω των 50 είναι οι άνθρωποι που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. «Εκεί περιμένουμε να έχουμε βαριές νοσήσεις, αν θα έχουμε», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο, πως η Όμικρον εκδηλώνεται πιο γρήγορα και υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία λόγω αυτής.

Επίσης, αναφορικά με τα σχολεία, εξήγησε πως «θα αλλάξει το πρωτόκολλο διαχείρισης σίγουρα γιατί είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ιού», υπογραμμίζοντας πως «η διάθεση όλων είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα