Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕξαδάκτυλος: Αναθεώρηση των μέτρων αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων

Εξαδάκτυλος: Αναθεώρηση των μέτρων αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων

Τον προβληματισμό του για τα 842 νέα κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συνέστησε συνεχή επαγρύπνηση. «Αν έχει συνέχεια, τότε μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που προσμέναμε», δήλωσε στο Mega.

Κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε και τα αυριανά δεδομένα.

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, να γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.

Αναφερόμενος στην περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι νοσεί ήπια, ενώ «κόλλησε» και η σύζυγός του. Τα δύο παιδιά τους πάντως είναι αρνητικά στον ιό. Για την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα