Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς...

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι το «αντίο» στις μάσκες για τους εξωτερικούς χώρους, μιας και η καθοδική πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας καθώς και η πορεία του εμβολιασμού οδηγούν τους επιστήμονες σε αποφάσεις για περαιτέρω άρσεις περιορισμών.

Οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα καθώς οι επιστήμονες αναμένεται σήμερα Τετάρτη, να συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η άρση του μέτρου πάντως αναμένεται να συνοδευτεί και με συστάσεις από πλευράς των επιστημόνων για χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού σε περιπτώσεις συνωστισμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, θα παραμείνει η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε θεάματα όπως θέατρα/ συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα.

Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, “έδειξε” προς το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

“Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας”, ανέφερε η κα Πελώνη και πρόσθεσε: “Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί αυτό το θέμα στην επιτροπή των ειδικών”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα