Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΝΙΘ: Ανακοίνωση στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών

ΕΝΙΘ: Ανακοίνωση στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών

Την στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζει ΕΝΙΘ καταγγέλλοντας την Ελληνική κυβέρνηση για απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωσης της η ένωση νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για πανικό στην Ελληνική κυβέρνηση από τους απεργιακούς αγώνες εκπαιδευτικών, υγειονομικών και γενικότερα όλων των εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του τελευταίου διαστήματος.

Αναλυτικότερα σε αυτή αναφέρονται τα ακόλουθα:

“…Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλους τους νόμους που βάζουν εμπόδια στην δράση των εργαζομένων, έχει κυριολεκτικά εξαπολύσει μπαράζ διώξεων και απαγορεύσεων απεργιών, αφού μετά από αγωγή του υπ. Παιδείας κρίθηκε παράνομη η προκηρυγμένη για τις 23 Οκτώβρη απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Παρόμοια ήταν η αντίδραση του Υπουργού-εμπορίου της Υγείας όταν η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει απεργία για το «Ψ.Ν.Α» και για το «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, είχε προσφύγει και εκείνος στο δικαστήριο ζητώντας να κηρυχθούν «παράνομες και καταχρηστικές» οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αντίστοιχων σωματείων.

Η κυβερνητική πολιτική καταστολής, αυταρχισμού, και δικαστικών διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους δεν θα περάσει! Το εργατικό κίνημα με την αποφασιστική του στάση θα παρακάμψει όλες τις μεθοδεύσεις. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ποιος είναι ο φόβος τους. Την ώρα που δηλώνουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν τους ενοχλούν, την ίδια ώρα επιδιώκουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και συλλογικής διεκδίκησης. Από τη μία συκοφαντούν τις απεργίες των εργαζόμενων ψευδολογώντας για τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτές, και από την άλλη σπεύδουν πανικόβλητοι παραμονές των κινητοποιήσεων να τις βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές.

Δεν θα τους περάσει! Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας! Όλοι αύριο στην συγκέντρωση στις 11:30 στο Αγ. Βενιζέλου!”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα