Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕμβόλιο για κορωνοϊό: Ραντεβού με sms από τη Δευτέρα για τους ηλικιωμένους...

Εμβόλιο για κορωνοϊό: Ραντεβού με sms από τη Δευτέρα για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών

Η ώρα του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω έφτασε. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων ανθρώπων ξεκινά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πως όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα ένα sms για το πού εμβολιάζονται.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο». Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα αναγράφει το μήνυμα.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και την αποστολή sms στο 13034, αυτά θα ενεργοποιηθούν όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες.

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11/1 τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα