Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕκρήξεις στο Κίεβο – Σειρήνες τα ξημερώματα σε πολλές πόλεις (ΦΩΤΟ)

Εκρήξεις στο Κίεβο – Σειρήνες τα ξημερώματα σε πολλές πόλεις (ΦΩΤΟ)

Σειρήνες ήχησαν τα ξημερώματα σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, η Ντνίπρο, η Λβίβ, η Οδησσός, η Νικόπολη, η Ίζιουμ και το Μικολάιφ, ενώ ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στα προάστεια της ουκρανικής πρωτεύουσας σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kyiv Independent.

Σύμφωνα με το CNN, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Χερσώνας και σύμφωνα με εικόνες από δορυφόρο, από την επίθεση καταστράφηκαν τουλάχιστον τρία ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να αναφέρει σε νέο του μήνυμα ότι οι θέσεις των δύο πλευρών ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.  Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου.«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».

Το Κίεβο αξιώνει να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα. Από την πλευρά της η Μόσχα ζητά το Κίεβο να αναγνωρίσει ότι η χερσόνησος της Κριμαίας, που προσάρτησε το 2014, είναι ρωσική και να αναγνωρίσει επίσης ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες τις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι αυτός που χαρακτήρισε επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας θα φέρει στη Μόσχα ντροπή, ανέχεια και πολυετή απομόνωση. Ωστόσο φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Κίεβο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την προσπάθεια η Ουκρανία να ενταχθεί στο NATO, κάτι που η Ρωσία θεωρεί casus belli.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα