Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς...

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας διοργανώνει  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτών στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως–Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ενώ θα ακολουθήσεις στις 10:15 ομιλία από την Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά. Ακολούθως στις 10:30θα υπάρξει Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (ψηφιδωτό που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και απεικονίζει το πλοίο που μετέφερε Έλληνες της Μ. Ασίας ως πρόσφυγες στην Ελλάδα) από εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αρχηγούς Κομμάτων, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμαρχο Νεαπόλεως–Συκεών, Διαπιστευμένους Προξένους, πρυτάνεις, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών, εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων του προσφυγικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, καθώς και εκπροσώπους φορέων και νομικών προσώπων

Αντίστοιχα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τόσο στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα Προσφυγικά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη και κατάθεση στεφάνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα