Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔύσκολη νύχτα στη Κρήτη - Σε σκηνές και ΙΧ οι κάτοικοι...

Δύσκολη νύχτα στη Κρήτη – Σε σκηνές και ΙΧ οι κάτοικοι – Δεκάδες μετασεισμοί (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι της Κρήτης, οι οποίοι ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου το πρωί της Δευτέρας και στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί, την επομένη του ισχυρού σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – στις 09:17 χθες Δευτέρα –, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο τραυμάτισε άλλους εννέα, συμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 ρίχτερ αμφότεροι, στις 23.10 και στις 00.37 μετά τα μεσάνυχτα.Επίσης, σεισμική δόνηση εντάσεων 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.13. Ο σεισμός εντοπίστηκε στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και είχε εστιακό βάθος 13.5 χλμΛίγο αργότερα, δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στην σε στεριά και θάλασσα. Η πρώτη, με ένταση 3,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο, 21 χλμ ΝΔ της Άρβης, σε εστιακό βάθος 10 χλμ, και η δεύτερη, 3 λεπτά αργότερα με 3,5 ρίχτερ στα 15,9 χλμ εστιακό βάθος. Ακολούθησε πληθώρα μετασεισμικών δονήσεων μέχρι και τις 6:30 το πρωί.

σκηνέςΓια τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη και τους μετασεισμούς που ακολουθούν μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.“Κυρίαρχο στην περιοχή είναι οι μετασεισμοί, οι οποίοι μπροστά στα μάτια μας γκρέμιζαν σπίτια τα οποία είχαν υποστεί κάποιες βλάβες. Οι μετασεισμοί αυτοί κάνουν την κατάσταση αρκετά επικίνδυνη για τους κατοίκους όταν κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης και στα χωριά που υπέστησαν βλάβες” τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Κέντρο Υγείας σε σκηνή του στρατού στο Αρκαλοχώρι

Ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση. Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη χθεσινή νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα