Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 11:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για τους 49 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθώς η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης αφορά και στην εκδίκαση υπόθεσης 12 συλληφθέντων τον Αύγουστο του 2020 για εργασίες στην κατάληψη της Libertatia.

Σε ένα από τα καλέσματα για τη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Παράλληλα με το δικαστήριο των 49, την Παρασκευή είναι και το δικαστήριο των 12 συλληφθέντων από την 3η εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη Libertatia. Η Libertatia, τον Γενάρη του 2018 είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς φασίστες και ένα τμήμα της είχε καεί. Ο κόσμος της κατάληψης αλλά και αλληλέγγυος κόσμος ξεκίνησε την ανοικοδόμησή της. Στις 23 Αυγούστου του 2020, μπάτσοι εισέβαλαν στο κτήριο κατα τη διάρκεια των εργασιών και πραγματοποίησαν 12 συλλήψεις. Οι κινήσεις αυτές, δεν ήταν τυχαίες. Όπως πάντα, το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει νεκρική σιωπή: εκκενώνει καταλήψεις, καταστέλλει αγώνες, χτυπάει πορείες, νεκρώνει δημόσιους χώρους. Αυτή η διαδικασία – που την ονομάζουν τάξη και ασφάλεια – για μας, και για όσο κόσμο έχει ακόμη ζωή μέσα του και προσπαθεί να αγωνιστεί, είναι τρομοκρατία και δεν υπαρχεί τίποτα πιο ζοφερό και τρομακτικό από την “τάξη” που οραματίζονται. Μέσα σε λίγο καιρό είδαμε τρεις εκκενώσεις φοιτητικών καταλήψεων, κάτι πρωτόγνωρο στην ελλάδα της μεταπολίτευσης, που δείχνει και την ξεκάθαρη πλέον στάση της κυβέρνησης και του κράτους: ότι δεν έχει καμία διάθεση να συνδιαλεχθεί με τα κοινωνικά κινήματα, αλλά αντίθετα να τα διαχειριστεί και να τα καταστείλει”.

Στις 12:00, εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό Α.Ε. αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το ΥΜΑΘ, ενόψει της υπογραφής της σύμβασης παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων από το δημόσιο και τον πλειοδότη του διαγωνισμού εκποίησης του παγίου για 35 χρόνια.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΄΄Εγνατία Οδός ΑΕ΄΄ έχει αποδείξει επανειλημμένως με αδιάσειστα οικονομοτεχνικά στοιχεία και τεκμηριωμένες μελέτες την πάγια θέση μας, ότι μόνο η δημόσια διαχείριση της οδού προασπίζεται το πραγματικό Δημόσιο Συμφέρον”.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα