Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔύο διαμαρτυρίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο διαμαρτυρίες σήμερα στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι, στη 13.30 η Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Θα  διαμαρτυρηθούν  με αφορμή καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου -Λυκείου Θεσσαλονίκης.

”Οι μαθήτ(ρι)ες του σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη με σκοπό να γνωστοποιήσουν τα παραπάνω περιστατικά και να αποτρέψουν την οποιαδήποτε επαφή των καθηγητών με τα θύματά τους. Παράλληλα, γνωστοποίησαν τα περιστατικά σε γονείς των μαθητριών με σκοπό να προχωρήσουν σε αντίστοιχες νομικές διαδικασίες. Μέσω της κατάληψης και με όπλα τους την αλληλεγγύη & την αυτοοργάνωση, οι μαθήτ(ρι)ες δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον για να γνωστοποιηθούν νέα περιστατικά που μέχρι πριν δεν είχαν ακουστεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αναρχικής Συνέλευσης Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Το απόγευμα στις  19.00,  θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο, από μέλη του ΚΚΕ.  Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα