Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔραματικές ώρες στην Ουκρανία - Μάχες στο κέντρο του Κιέβου (ΦΩΤΟ...

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία – Μάχες στο κέντρο του Κιέβου (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου. Ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες.

Σφοδρά πυρά σημειώνονται σε διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αλλά και στα περίχωρά της, ενώ δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά της πόλης του Κιέβου. Ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άλλος έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών.

Οι μάχες μαίνονται σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικλάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, ενώ , σύμφωνα με  την ΕΡΤ, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον Υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου στα βόρεια της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μελιτούπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ενώ η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε βίντεο στο Twitter που τον δείχνει να περπατά στους δρόμους του Κιέβου σε μια προφανή προσπάθεια να καταπολεμήσει τις φήμες ότι κάλεσε τον στρατό να παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα. «Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο Διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε με φόντο το σπίτι Gorodetsky του Κιέβου.“Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας”.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα